Työn Taiga

Työnohjausta Lapista

Mitä työnohjaus on?

Työnohjaus on yksilöllisesti suunniteltu ja toteutettu, useamman tapaamiskerran oppimisprosessi, joka auttaa ohjattavaa tai ohjattavia oman työn tutkimisessa, arvioinnissa ja kehittämisessä sekä auttaa löytämään kuormittumista vähentäviä ja työhyvinvointia lisääviä ajattelu- ja toimintamalleja sekä kehittämään ja arvioimaan omaa työskentelyään. Tämä prosessi tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Työnohjaus on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten sekä tunteiden yhdessä tarkastelemista ja jäsentämistä.

Työnohjaus on prosessi, jonka alussa työskentelylle asetetaan selkeät tavoitteet ja näitä tavoitteita tarkastellaan säännöllisesti prosessin edetessä. Tällaisia tavoitteita voivat olla esimerkiksi työn rajaaminen, työn hallitseminen, itsensä johtaminen, työn käytänteiden tarkastelu ja jakaminen tms. Työnohjausta voidaan myös käyttää case-työskentelyn tukena.

Työnohjauksellinen prosessi jatkuu työnohjausten tapaamisten välillä, koska juuri silloin usein oppiminen ja oivallukset tapahtuvat. Työnohjattavan ja työnohjaajan välille muodostuva avoin ja luottamuksellinen vuorovaikutussuhde on tärkeä osa työskentelyä.

Työnohjaus sopii niin akuutteihin tilanteisiin kuin organisaation pitkän tähtäimen työhyvinvointisuunnitelmaan. Se toimii reflektiivisenä työvälineenä ja sopii kaikille, jotka haluavat tarkastella, ymmärtää ja kehittää omaa ammatillista roolia.

Miksi työnohjausta?

Kolme syytä, miksi työnohjaukseen kannattaa panostaa.

1. Työnohjaus auttaa kehittämään työtä, rooleja ja työyhteisöä.

2. Työnohjaus edistää työhyvinvointia, työssä jaksamista ja työmotivaatiota.

3. Työnohjaus parantaa todistetusti työn laatua, tuloksellisuutta ja asiakastyytyväisyyttä.

Miten voin auttaa juuri teidän työyhteisöänne? Tutustu palveluihini.

Palvelut

Yksilötyönohjaus

Ulkopuolisen asiantuntijan kanssa vahvistetaan ammatti-identiteettiä, ratkaistaan työhaasteita ja tuetaan kokonaisvaltaista työhyvinvointia ja kasvua.

Lue lisää

Ryhmätyönohjaus

Vahvistetaan työyhteisön ymmärrystä, luottamusta ja työssä jaksamista, keskittyen ammatillisiin teemoihin kuten viestintä, muutokset ja haasteet.

Lue lisää

Esihenkilön työnohjaus

Käsitellään johtamishaasteita ja arvioidaan johtamistyötä, suhdetta organisaatioon ja vahvistetaan esimiestaitoja työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Lue lisää

Työyhteisövalmennus

Vahvistetaan vuorovaikutusta ja yhteistyötä muutostilanteissa, tiimien haasteissa ja ammatillisessa kehittymisessä.

Lue lisää

Työyhteisösovittelu

Työyhteisösovittelussa puolueeton sovittelija luo edellytykset osapuolille löytää ratkaisu itse, varmistaen avoimen keskustelun ja yhteisen ymmärryksen ilmapiirin.

Lue lisää